Gepensioneerd en toch nog tijd om te bloggen.

Een aanvulling op twitter-account @eskorthof en dan met meer dan 140 tekens.

donderdag 8 augustus 2013

Tot 100 % meer...


De Oral-B Trizone 1000 verwijdert tot 100% meer tandplak dan een normale handtandenborstel.

Dat lijkt geweldig maar is het ook geweldig?

Allereerst de suggestie die uitgaat van 100 %: alles, totaal, helemaal. Maar het tandplak wordt zeker niet voor (bijna) 100 % verwijdedt en dat staat er ook niet. Maar dat is wel de eyecatcher in deze leuze, die 100 %.

Er staat “100 % meer” en dat is niets anders dan “twee keer zoveel” of “het dubbele” en zegt niet zo erg veel over hoeveel tandplak er nu werkelijk verwijderd wordt. Immers, dat hangt af van hoeveel een normale handtandenborstel verwijdert.  Als dat niet zoveel is dan is het dubbele nog steeds niet zo veel.

Maar, hoe zit het ook alweer met tandplak. De tandarts vindt alleen poetsen niet voldoende, die raadt je aan om daarnaast te flossen, met tandenstokers te werken of adviseert je misschien een speciale tandpasta aan die de tandplak effectiever bestrijdt dan door middel van louter poetsen met een gewoon poetsmiddel.

Met andere woorden, een normale handtandenborstel verwijdert dus helemaal niet zoveel tandplak, een Oral B Trizone 1000 misschien meer, zelfs tot het dubbele, maar verwacht op grond van deze reclame geen wonderen in de zin van bijna totale verwijdering .

Misschien is het zelfs goedkoper om twee keer te poetsen met een normale handtandenborstel of twee keer zo lang, dan doe je ook tot 100 % meer aan het verwijderen van tandplak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten